torstai 16. kesäkuuta 2011

Vähähiilihydraattinen uunilohipäivällinen

Olen tullut vakuuttuneeksi, että ihminen elää hyvin vähemmilläkin hiilihydraattimäärillä kuin mitä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositukset suosittavat. Parhaimmillaan vähähiilihydraattinen ruoka on myös yhtä maistuvaa kuin virallisesti terveellinen ruoka.

Lohifilettä paistettiin uunissa valkoviinissä ja sitruunamehussa. Kalan lisäkkeeksi keitettiin muutamat kananmunat. Munien päälle annoksia koostettaesssa pienet määrät majoneesia. Vihreää salaattia vielä lisukkeeksi. Kalan päälle kaadoin pienen määrän sitruunaoliiviöljyä. Öljystä tulee helppo kastike, joka antaa myös lisämakua.

Paistetun lohen kanssa nautittiin itävaltalaista Steinschaden Grüner Veltliner Riede Stein -valkoviiniä. Viini oli uusi tuttavuus. Mielestäni viini ei sopinut kovin hyvin tämän kalaruuan makujen kanssa yhteen. Viinissä oli hedelmäinen maku, josta kuitenkin muuten pidin. Viinin voisin kuvitella soveltuvan erinomaisesti nautiskeluun kesäiltana. 


Nautittiin maistuva päivälliskokonaisuus niukilla hiilareilla. Tämän ruuan jälkeen ei vatsaa turvota ja nälkä pysynee loitolla koko illan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti