maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pulkkilanharju ja Vääksyn kanava

Ajokautta on tullut tässä viimeisen viikon aikana hiljalleen aloiteltua. Tänään loistavan kevätsään mahdollistamana tein vähän pitemmän ajolenkin. Varustauduin kameran kanssa matkaan. Nyt toteutan sitä, mitä varten tämän blogin talvella perustin. Siis havaintoja ja kokemuksia sanoin ja kuvin moottoripyöräreissuiltani.

Pulkkilanharju
Liikuin tänään viime kesänä suosikkimaisemikseni muodostuneissa Hämeen Pulkkilanharjun maisemissa. Pulkkilanharjun kesäkahvila oli usein niin minun kuin monen muunkin motoristin taukopaikka. Siinä tuli monet kahvit ja grillimakkarat viime kesänä nautittua. Kesäkahvilan ovet olivat luonnollisesti vielä säpissä. Niinpä poikkesin kahvilla Vääksyn kanavan välittömässä läheisyydessä olevassa Ravintola Kanavan Kunkussa. Ensimmäistä pidempää moporeissua piti kahvin lisäksi juhlistaa tuopillisella alkoholitonta Beck's -olutta. Olut maistuikin erityisen hyvältä, sillä aurinkoisella terassilla tarkeni vähän liiankin hyvin. Olin nimittäin pukeutunut varsin lämpimästi, sillä tiesin Pulkkilanharjun ilman olevan Päijänteestä johtuen viileää.


Vääksyn kanava



Vääksyn kanava oli jo sulanut. Kanava odotti peilityynenä tulevaa kesää ja veneilijöitä ja laivoilla kulkijoita. Vääksyn kanavalla oli moni muukin motoristi päättänyt tänään poiketa, sillä motoristeja oli ravitsemassa itseään kanavan molemmin puolin. Moottoripyöräilijöitä oli paljon liikenteessä niin nelostiellä kuin juuri Pulkkilanharjulla. Monet tervehdykset tuli matkalla heilautettua.



Mukavaa mutkatietä Kalkkisten ja Nuoramoisten välillä

Suomalaisten teiden mutkista nautiskelin mennen tullen Nuoramoisten ja Kalkkisten välillä. Näin keväällä varsinkin on turvallisuussyistä syytä olla erityisen varovainen ja tarkkaavainen. Tien ylläpitäjä oli kyllä merkein varoitellut päällystevaurioista, eikä suotta. Kalkkisten ja Pulkkilanharjun väliseltä tieltä ikuistin melkoisen routarailon. Lisäksi monessa tienristeyksessä oli reilusti talven hiekoitussoraa. Kuulalaakeripommeja oli siis tälläkin reitillä tarjolla. Näin keväällä varsinkin tulee muistaa maltillinen eteneminen, niin voi nautiskella menosta useasti vielä kesäisemmissäkin olosuhteissa.

Paha routahalkeama


Soraisa kuulalaakeripommi


2 kommenttia:

  1. Minäkin löysin tänne takaisin. Samanlaisia asioita olet havainnut kuin minä ympäriltä. Pistänpä tämän blogin talteen

    VastaaPoista