perjantai 15. huhtikuuta 2011

Keski-Suomen moottoripyöränäyttely 2011

Poikkesin viime lauantaina Jyväskylän Hipposhallissa järjestetyssä moottoripyöränäyttelyssä. Tapahtuman järjestäjänä toimi Jyväskylän Moottoriklubi ry. Vaikka olosuhteet olivatkin vielä varsin talviset, olivat innokkaimmat harrastajat omilla pyörillään liikenteessä. Totutusti näyttelyssä oli esillä uusia tuotantopyöriä, jalostettuja rakenneltuja pyöriä, oheistarvikkeita ja ajovarusteiden muotinäytös. Seuraavassa muutamia kuvia näyttelystä.


Ducati 1198 - taideteos
Puhuttelevaa rakentelua

Kuvan Moottoripalvelun vauhdikas muotinäytös esitteli moottoripyörävarusteita näyttely-yleisölle.




Moottoripyöräpoliisi Harri Niinioja
Poliisin osastolla Harri Niinioja Liikkuvan poliisin Jyväskylän yksiköstä muistutti moottoripyöräilijöitä erityisestä varovaisuudesta ajokauden alussa. Teiden pinnoilla risteyksissä ja mutkissa voi talven jälkeen olla esimerkiksi soraa heíkentämässä renkaan ja tien välistä kontaktia. Lisäksi tulee muistaa, että pito kylmällä tiepinnoitteella on huomattavasti kesäpitoa heikompaa. Erityiseen varovaisuuteen on myös syytä, sillä pyörän hallinta saattaa olla "ruosteessa" talven jäljiltä. Niinioja kehoittaakin talven jälkeen treenaamaan pyörän käsittelyä suljetuissa olosuhteissa. Moottorikerhot ja autokoulut tarjonnevat tarvittaessa puitteet harjoitteluun. Toki omatoiminen harjoittelukin on hyödyllistä, kunhan on sopiva muulta liikenteeltä suljettu paikka käytettävissä.

2 kommenttia:

  1. Joko sä oot monta kilometriä ajanut?

    VastaaPoista
  2. Viime launataina siirsin pyörän talvisäilöstä kotosalle. Olisin ajellut viime viikonloppuna enemmänkin, mutta akku oli tullut talvella määränpäähänsä. Tiistaina sain uuden akun, joten kävin silloin illalla muutaman kymmenen kilsaa ajamassa. Kivaa oli, vaikka aika viileetä. Nyt jos tulee ennustetun lämmin pääsiäinen, niin saattaapi kilsoja tulla.

    VastaaPoista