perjantai 22. huhtikuuta 2011

Karitsan ulkofilee ja punaviinikastike

Valmistettiin pitkänperjantain illalliseksi lammasta punaviinikastikkeella. Karitsan ulkofileet suolattiin ja pippuroitiin. Fileet laitettiin päivällä marinoitumaan öljyn, valkosipulin ja tuoreen basilikasilpun seokseen. Karitsan fileet paisettiin paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa parin minuutin ajan molemmin puolin. Näin liha jää sisältä vielä kauniin punertavaksi ja mehukkaan makuiseksi. Paiston jälkeen fileet laitettiin hetkeksi alumiinifolioon jälkikypsymään.




Paistinpannulla valmistettiin punaviinistä keittämällä lampaalle kastike. Punaviinin lisäksi pannulle lisättiin sokeria, soijakastiketta ja muutama kahvilusikallinen minttuhilloa. Viiniä keitettiin kasaan sen aikaa, että sen koostumus kiinteytyi. Lisäkkeeksi oli uunissa valmistetut valkosipulikermaperunat. Kastikkeen valmistuksessa ja ruokajuomana kokeiltiin ranskalaista punaviiniä, La Vieille Fermeä. Todennäköisesti tämä punaviini jäi kuitenkin ainutkertaiseksi kokeiluksi, sillä se ei tehnyt erityistä vaikutusta. Karitsasta sen sijaan valmistui herkullisen juhlava iltaruoka.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti