lauantai 30. huhtikuuta 2011

Salaattia, palvilihaa ja samppanjaa

Vappuaattona ystävä tuli juhlistamaan vappua. Päätettiin valmistaa päivällinen monista pääasiassa kylmistä ruoka-aineksista. Broilerisalaatti koostettiin salaatista, tomaatista, fetajuustosta ja paistetusta marinoimattomasta broilerista. Broilerifileet leikattiin pieniksi paloiksi ja paistettaessa maustettiin suolalla ja kurkumalla. Kurkumamauste toi myös kanapaloihin kauniin keltaisen värin.











Pöytään katettu savulihalajitelma sisälsi sianlihasta valmistettua palvikinkkua, savustettua hevosta ja palvilammasta. Leipäsiksi oli valmistettu vaaleaa paahtoleipää palvikinkulla, persikalla, kirsikkatomaatilla ja mustapippurilla ryyditettynä.



Chorizomakkarat leikattiin ohuiksi viipaleiksi ja paistettiin voissa pannulla. Makkaroiden tulinen maku jakoi ruokailijoiden mielipiteet. Omasta mielestäni ne maistuivat erinomaisilta, sillä pidän tulisista ja täyteläisistä mauista.








Ehkä joidenkin kauhistukseksikin nautimme edellisten savuisten makujen kanssa Alkon edullista samppanjaa, Louis Massingia. Porukalla mietittiin, olisiko punaviini ollut parempi vaihtoehto. Todettiin kuivan samppanjan sopivan palvilihojen ja salaattien kanssa hyvin yhteen.

2 kommenttia:

  1. Ruoka oli kyllä hyvää! Vielä jäi vaivaamaan vieraan "iltapalapunaviini" josta ei tullut lainkaan päänsärkyä ;). Maa oli Italia, nimi Nero, mutta mikä rypäle?

    VastaaPoista
  2. Punaviini oli Salice Salentino Nero Riserva. Alkon tuotenumero 005155. Se ettei iltapalaviinistä tullut päänsärkyä, saattoi johtua myös hyvästä seurasta.

    VastaaPoista