torstai 28. huhtikuuta 2011

Kangasniemi - Toivakka - Rutalahti - Leivonmäki

Toisena pääsiäispäivänä päivä valkeni aurinkoisen lämpimänä. Lämpötila oli +17 astetta varjossa jo puolilta päivin. Niinpä lähdin nautiskelemaan moottoripyöräilystä ja kauniista keväisestä ilmasta. Ensimmäinen taukopaikkani oli Kangasniemellä Mikkelintien varressa oleva Reissupannu. Myös useita muitakin pääsiäisen matkaajia oli pysähtynyt kahvittelemaan hirsiseen kahvioon. Ihmiset olivat hakeutuneet nauttimaan kahvituokiosta kahvion takapihalle.






Aurinko paistoi lämpimästi takapihan terassille. Niin lämpöisesti, että itse valikoin varjoisan pöydän. Vaikka kahvihetkeä varten riisuinkin ajotakin pois, meinasi auringon lämmittämä ilma tuntua liiankin lämpimältä. Valitsin kahvin kanssa purtavaksi salamiananaspatongin. Suolainen purtava maistui ulkona kahvin kanssa oikein oivalliselta. Reissupannun miljöö näytti niin houkuttelevalta jo näin talvenkin jäljiltä, että haluanpa nähdä saman ympäristön myös kesällä. Tulen poikkeamaan tässä paikassa toistekin.

Herkullista salamiananaspatonkia välipalaksi kahvin kanssa

Suuntasin kulkuni kohti Toivakkaa. Kangasniemen keskustassa huomasin hienot puiset valopylväät. "Kaunis, kaunis Kangasniemi". Reitti Toivakkaan on motoristin mieleen. Mutkia ja mäkiä riittää. Muutamat mutkat ovat niin jyrkkiä, että pyörää saa kallistaa oikein reilusti. Nyt vain täytyi olla erityisen varovainen, sillä päällystevaurioista varoiteltiin liikennemerkein. Lisäksi varsinkin lähempänä Toivakkaa tiellä oli aika paljon vielä talven jäljiltä hiekoitussoraa. Kesällä tuo samainen reitti on mukava, varsinkin kun Toivakan puolella tie päällystettiin uudestaan viime syksynä.


Kangasniemen valopylväät

Myös Toivakka - Rutalahti - Kivisuo - Leivonmäki  -reitti sai viime syksynä uuden päällysteen. Niinpä suuntasin kulkuni sinne. Piipahdin Rutalahden Kahvila-Ravintola Old Ladyn terassilla juomassa Cokiksen. Terassilla kuulin Toivakasta pohjoiseen päin vanhalla 4-tien osuudella asuvalta, kuinka motoristit ovat nyt keväällä kaahanneet tuota vanhaa päätietä. Kritiikki ei kait ollut tarkoitettu juuri minulle, mutta edustamalleni harrastajajoukolle kuitenkin.

Toivakasta Kivisuolle tien pinnassa oli varsin paljon hiekkaisia kohtia. Niinpä etenin hissukseen. Matkustajan kanssa liikkunut motoristi ajoi minut kiinni melko pian Rutalahden jälkeen. Etenimme peräkkäin, kunnes käännyin Leivonmäelle. He jatkoivat suoraa kohti Korpilahden tietä. Vaihdoimme reilut morjestukset matkareittiemme erkaantuessa. Poikkesin Leivonmäellä vasta-avatun Custom Cafeen oven edessä. Pihassa näytti hiljaiselta ja oven aukioloajoissa todettiin paikan olevaan kiinni maanataisin. En käynyt ovea tällä erää kokeilemassa, vaan päätin poiketa katsomassa kahviota jokin toinen kerta.

Arvatenkin liikenteessä oli kauniin sään houkuttelemana paljon moottoripyöräilijöitä ja yksi kolmepyöräinenkin kulkupeli tuli Toivakan keskustassa vastaan. Morjesteltavaa riitti siis reilusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti