lauantai 2. huhtikuuta 2011

Parturi-Kampaamo Minna

Ja Parturi-Kampaamo Minna on hiukseni leikannut taas... Kävin taas kerran leikkauttamassa hiukseni siistimmiksi. Minulla on ollut ainakin toistaiseksi hyvä hiustenkasvu. Asian kääntöpuolena on se, että parturissa täytyy käydä lähes kuukauden välein. Muuten lyhyehköksi leikattu hiusmalli muuttuu epämääräisen räjähtäneeksi hiuspehkoksi.

Annina valmiina operoimaan
Olen jo vuosia käynyt Parturi-Kampaamo Minnassa. Aikoinaan siirryin NAPS:in asiakkuudesta Minnaan, kun tutuksi tullut parturi siirtyi tyystin toisiin tehtäviin. Kuten tavallista, parturin vaihtoon vaikutti ystäväni suosittelu. Annina Kuitusesta on tullut luottoparturini, tosin hänen työkaverinsa Pia on tarvittaessa ansiokkaasti tuurannut Anninaa. Vuosien saatossahan sitä on tullut tutuksi parturikampaamon muidenkin henkilöiden kanssa.









Parturissa tai kampaajalla käynti on ihmiselle hierojalla ja lääkärissä käynnin ohella hyvin henkilökohtainen tapahtuma. Parturikampaajan tulee tekemisellään täyttää asiakkaan toiveet ulkonäköön oleellisesti vaikuttavasta lopputuloksesta. Minkä tahansa palvelun asiakkaalle tuottama palvelukokemus on monien asioiden summa. Niinpä hiustenleikkuukin on paljon muuta kuin puolessa tunnissa lyhennetyt hiukset. Parturikampaajan tulee aistia asiakkaan fiiliksiä ja osata sopivasti jututtaa tai olla jututtamatta asiakasta.

Minulle parturissa käynti on miellyttävä kokemus arjen keskellä. Se on puolen tunnin rauhallinen hetki työpäivän päätteksi tai vapaapäivänä. Tutun parturin kanssa hiustenleikkuun lopputulosta ei tarvitse jännittää. Mukavinta parturissa käynnissä on oikeastaan kuulumisten vaihtaminen tutun ihmisen kanssa. Parturissa tulee puhuttua puolin ja toisin viimeisimmät kuulumiset, harrasteet, työasiat, lomasuunnitelmat, lasten kasvattamiset ja monet erilaiset elämän arjen asiat.

Parturissa käyntini koostuu totutuista osatekijöistä, jotka luovat minulle mielikuvan laadukkaasta palvelusta. Hiustenleikkuuaikaa varatessani olen saanut tarvittaessa joustavaa aikataulutusta. Henkilökunnan iloiset tervehdykset mennessä ja lähtiessä tuntuvat mukavilta. Leppoisan tuttavallinen rupattelu leikkuun aikana luo tuttavallista ilmapiiriä. Lopuksi työstä maksaessani, varmistus kampaamotuotteiden tarpeestani. Siistiytynein hiuksin suljen parturiliikkeen oven ja suuntaan kulkuni kohti Jyväskylän keskustaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti