lauantai 1. lokakuuta 2011

Kanttarellikeittoa savuporotuorejuustolla

Valmistin aurinkoisen syyssään innoittamana ensimmäistä kertaa elämässäni kanttarellikeittoa. Keiton valmistusprosessi alkoi googlettamalla "kanttarellikeitto". Mukailin valmistuksessa Kotikokki.netin ja Kotolivingin reseptejä.


Sulatin pienen annoksen pakastamiani kanttarelleja, joten ne, hienonnetut sipuli ja valkosipulin kynsi paistinpannulle paistumaan. Kun nesteet olivat kiehahtaneet pois, lisäsin reilun nokareen voita. Sekoitus.


Suurustin keiton vehnäjauhoilla, joten ripottelin niitä hieman sienisipuliseoksen päälle. Huolellinen sekoitus ja veden lisääminen. Lisäsin keittoon makua antamaan kasvisliemen ja pari ruokalusikallista Creme Bonjourin savuporotuorejuustoa. Annoin keitoksen kiehua parisenkymmentä minuuttia. Lopuksi ennen tarjoilua hieman valko- ja mustapippuria, suolaa ja desi kuohukermaa.



Tällä kertaa keitosta tuli kermaisan paksua, sillä ainesosien määrät vedin mutu-tuntumalla. Keitosta tuli makunsa puolesta kuitenkin aika herkullista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti