lauantai 7. tammikuuta 2012

Japanilainen tutkimus - moottoripyöräily nuorentaa

Vuosi on vaihtunut, siispä hyvän alkaneen vuoden toivotukset.

Huomasin netissä surfaillessani Uusi Suomi -verkkolehdessä julkaistun uutisen japanilaisesta tutkimuksesta. Tutkimuksessa moottoripyöräilyn todettiin nuorentavan keski-ikäisiä miehiä. Ai, ai, miten hyvä peruste harrastaa moottoripyöräilyä. Tutkimuksen tieteellistä luotettavuutta en lähde sen enempää arvioimaan, sillä Yamaha Motor oli ollut tutkimusta toteuttamassa... Seuraavassa lainaus uutisesta, jonka myötä tulevaa ajokautta on hyvä odottaa.

"Kun keski-ikäiset miehet ostavat moottoripyörän, monet puhuvat säälittävistä yrityksistä palauttaa kadonnut nuoruus ja voimat. Mutta kokeet todistavat, että moottoripyöräily auttaa ihan oikeasti pitämään kuskit nuorina aivoja stimuloimalla, kertoo japanilaisen Tohoku-yliopiston tutkija Ruyta Kawashima di.se:ssä.
Hänen työryhmänsä ja Yamaha Motor ovat yhdessä tehneet lukuisia kokeita nimenomaan keski-ikäisille miehille. Yhdessä jaettiin parikymmentä neli- ja viisikymppistä miestä kahteen ryhmään. Kaikilla oli moottoripyöräkortti, mutta kukaan ei ollut ajanut ainakaan kymmeneen vuoteen. Toinen ryhmä sai ajaa moottoripyörää päivittäin kahden kuukauden ajan, toinen pyöräili tai autoili.
Moottoripyöräryhmä pärjäsi selvästi paremmin kognitiivisissa testeissä. Muisti koheni huomattavasti, heidän mielensä oli valoisampi ja he tekivät vähemmän virheitä töissä.
Itsekin moottoripyöräilevä Kawashima summaa tulosten osoittavan selvästi, että henkistä tasoaan pystyy parantamaan yksinkertaisesti moottoripyörää ajamalla."

Lainaus Uusi Suomi, 5.3.2009. Linkki uutiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti