lauantai 14. tammikuuta 2012

Osakemarkkinakatsaus ja sijoituspäätökset

On vierähtänyt kohta vuosi, kun aloitin blogini kirjoittamisen sijoitusteemoilla. Tuolloin hieman harmitellen totesin, että Yhdysvaltojen pankkikriisin aikana olisi pitänyt olla rohkeampi osakehankinnoissa. Vuoden aikana on tapahtunut paljon taloudessa. Eurokriisi iski täydellä voimalla viime syksynä. Taas jälkiviisaana voi todeta, että osakkeet olisi pitänyt myydä viime keväänä osinkojen jaon jälkeen.

Koska syksyllä 2008 olin pankkikriisin aikoihin osakeostojen osalta liian varovainen, päätin seuraavassa kriisissä olla rohkeampi. Nyt olen lunastamassa itselleni tehtyä lupausta. Olen ostanut syksyn mittaa lisää jo omistamiani yhtiöitä (UPM, Stora Enso, Nokia, Fortum, YIT) ja aion jatkaa osakeostoja niin kauan kuin arvostukset tuntuvat maltillisilta. Perustelen näkemystäni alhaisella korkotasolla, jolloin korkosijoitukset eivät tarjoa tyydyttävää tuottoa. Osakkeiden maltillisen arvostuksen pitäisi myös tarjota tulevana keväänä hyvää osinkotuottoa. Yhdysvalloista on lisäksi tullut kohtuullisen hyvää markkinadataa. Pohjimmiltani uskon kriisin jälkeiseen talouden elpymiseen ja talouskasvuun. Kasvua tosin jarruttaa länsimaiden velkaisuus ja Euroopan talouskriisi.

On ollut mielenkiintoista ja toisaalta turhauttavaa seurata Nokian osakkeen kehitystä. Toimitusjohtajan vaihto ja strategian muutos ovat mahdollisuuksia parempaan tulevaisuusteen. Päätin sijoittaa Nokiaan Elopin nimityksen jälkeen, mutta olin ostoksissani liian ajoissa. Olen ostellut Nokiaa syksyn mittaan useampaan otteeseen. Nyt toivon Windows-käyttöjärjestelmän ja operaattoriyhteistyön olevan keinoja Nokian parempaan tulevaisuuteen. Aika näyttää, kuinka Nokian uusi strategia tulee onnistumaan.

Vastuuvapaus. Tämä kirjoitus ei ole sijoitussuositus. Vain kertomus omista kokemuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti