sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Intialaista ruokaa - korianterin viettelevää tuoksua

Lämpimän itämainen tuoksahdus syntyy kokatessa intialaiseen tyyliin. Korianterin, kuminan, neilikan ja kanelin tuoksut tuovat kesäistä tuulahdusta talven keskelle. Päivällinen koostuu intialaiseen tyyliin valmistetusta kanakastikkeesta, basmatiriisistä, raidasta ja naanleivistä. Ruokajuomana Lindemans Bin 50. Viininä muuten eräs suosikkejani, mutta tämän ruuan kanssa varmaankin tavallinen lager-olut olisi toiminut paremmin.


Paloitellut broilerin rintafileet paistetaan pannulla. Intialaiset mausteet lisätään joukkoon, jolloin keittiöön tai oikeastaan koko asuntoon vapautuu huumaava tuoksu. Paistinpannuun broilerin lisäksi lisätään kookosmaito ja hieman makeata chilikastiketta. Lisäke syntyy basmatiriisistä, josta siitäkin vapautuu lisää aromeja keittiöön.




Raita antaa mukavaa raikastusta mausteiselle broilerikastikkeelle. Raita sisältää jogurttia, kurkkua, valkosipulia, suolaa ja mustapippuria.

Naanleipä on minulle uusi tuttavuus. Se sopii tälle ruualle mainiosti. Valkosipuli leivässä täydentää runsaita makuja.


Ruokailu jättää suuhun mausteisten makujen kirjon. Olohuoneeseen on leijaillut mausteisen kesäinen tuulahdus. Se saa minut muistamaan, että aina talven jälkeen on kesä aikanaan koittanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti