sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kanttarellipitsa tortillalettupohjaan

Kuivan kesän jälkeen tulleet sateet ovat elokuun aikana saaneet metsäsienet kasvamaan. Keltavahveroita voi yleensä löytää koivikoista tai metsistä, joissa koivua kasvaa sekapuuna. Kanttarelli on maukas sieni, joka on helppo laittaa ruuaksi. Keltavahvero ei tarvitse kuin roskista puhdistamisen. Sen jälkeen se on paistinpannulla paiston jälkeen valmis nautittavaksi.

Kanttarellipitsan (kanttarellipizzan) valmistus alkaa keltavahveroiden paistolla


Tällä erää valmistettiin kokeilunomaisesti kanttarellitäytteiset pitsat tai pizzat, miten kukakin haluaa ilmaista. Kanttarelleista paistettiin ensin vesi pois paistinpannulla. Sen jälkeen paistossa voita ja öljyä makua antamaan. Sienet maustettiin pannulla muutamalla murskatulla valkosipulin kynnellä, sipulilla, musta- ja valkopippurilla ja tietysti suolalla. Pitsat koottiin valmiisiin tortillalettupohjiin. Tomaattipyreestä ja ketsupista saatiin pitsan tomaattipohja. Kokeiltiin sekä kanttarellipitsoja että kanttarellipalvikinkkupitsoja. Mielestäni palvikinkku jyräsi sienen makua, joten pelkkä sieni toimi pitsoissa parhaiten. Molempiin pitsaversioihin laitettiin kuorrutteeksi raastettua juustoa. Ohuen tortillalettun päälle koottu sienipitsa on kaiketi pitsaksi aika vähähiilihydraattinen.

Pitsaksi vähähiilihydraattinen kanttarellipitsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti