sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Maisemareitillä Hämeessä tuomien tuoksua

Sää oli tänään mitä mainioin. Lämmintä reilut parikymmentä astetta ja lähes pilvetön taivas. Luonto oli todella vihreä, sillä viime ajan sateet olivat edistäneet selvästi kesän tuloa. Aurinko maalasi keväisen luonnon kirkkaan vihreäksi.



Ajelin lenkin, jonka tiesin olevan maisemiltaan todella kaunis. Myös moni muukin motoristi oli tehnyt kaltaiseni valinnan ajomaisemikseen. Ajelin lenkin Itä-Hämeen maisemissa. Hartolan Kalhon kylätien kautta Sysmän Nuoramoisiin. Sieltä mainiota mutkatietä Kalkkisiin. Kalkkisten kylällä pysähdyin ikuistamaan alkukesän luontoa. Matkalla Kalkkisiin nenään kantautui tuomien tuoksua. Välillä lähes parfyymisen tuomien kukinnan tuoksun rikkoi pelloilta kantautuva lietelannan haju, joka ei sitten ollut aivan niin parfyyminen.


Pulkkilanharjulla Reimarin luona pysähdyin taas ikuistamaan kesäisiä maisemia. Veneilijöitä oli Päijänteellä. Rohkeimmat olivat jo vesijetillä matkassa.







Asikkalan keskustassa hevoset nauttivat kesäilmasta ruohoa syöden. Vääksyn ja Vierumäen välillä oli varma kesän merkki. Päällyste oli tietyön myötä kaivettu pois soralle useasta kohdasta. Vierumäellä pysähdyin motoristien suosimaan hirsiseen kahvilaan, Vierumäen Kelokotaan. Kahvilaan pysähtyivät myös ne kolme naismotoristia, jotka tulivat edelläni samaa matkaa Vääksystä. Tummat nahkapuvut ja kromiset customit kiiltivät auringon paisteessa.


Hevoset Asikkalassa

...myötämäkeä...
...vastamäkeä...














Takaisin pohjoiseen päin tulin Heinolan kautta. Tylsän 4-tien vahtoehdoksi valikoin Pääsinniementien ja paluun Nuoramoisten ja Kalhon kautta takaisin 4-tielle. Pääsinniementiellä ikuistin kesäistä maalaismaisemaa. Pääsinniementie on mahtavan mutkaista puolitoistakaistaista päällystettyä mutkatietä. Tien pinta oli vain talven jäljiltä paikoin aika huonossa kunnossa.























Sunnuntai-iltapäivä kului Hämeen kesäisissä maisemissa. Suomen luonto on ollut välillä oikukas. Milloin on myrskynnyt, milloin on lumen painamat puut katkoneet sähkönjakelun. Tänään puolestaan Suomen luonto tarjosi kaikkein kauneintaan.

4 kommenttia:

  1. Olipas hymyilyttävä teksti. Taisi olla hyvä päivä. Milloinkas otat mut mukaan - rauhalliselle ajolle?

    VastaaPoista
  2. Katsotaan jokin viikonloppupäivä, kun sääennustus lupaa hyvää. Ajellaan Hämeeseen sen sijaan, että lähdettäisiin ulkomaille Uuraisille.

    VastaaPoista
  3. On teillä siellä etelässä jo näin kesäistä ja bongasit suomen karjaakin. Meillä täällä vastaan tämän tästä tulee poroja

    VastaaPoista
  4. Ja Suomi on mukamas pieni maa. Aika paljon taitaa olla kesän edistymisessä eroa Etelä- ja Pohjois-Suomen välillä. Tuomet tuoksuvat Keski-Suomessa sateiden jälkeen huumaavasti. Teillä on sitä pohjoisen eksotiikkaa, mitä meillä ei täällä ole.

    VastaaPoista