sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Munapekonileivät salitreenin jälkeen

Lähdettiin kuntosalille todella kevyellä aamupalalla. Puolentoista tunnin treenit heti aamutuimaan. Sauna lämpiämään, jotta kuntoilun jäleen pääsee heti virkistäytymään. Saunan jälkeen alkaa tulla jano ja vatsakin muistuttaa kevyeksi jääneestä aamupalasta. Päätettiin valmistaa aamupäivän aamupalapöytään munalla ja pekonilla ryyditetyt leivät ja pirtelöä. Aamupalan jälkkäriksi keitettäisiin espressosta maidon kanssa latet.

Pekonit paistetaan pannulla kunnolla kypsiksi. Paiston jälkeen pekoneista liiat rasvat talouspaperiin imeytymään. Pastinpannulta kaadetaan enimmät pekonin rasvat pois ja lisätään hieman voita. Muodostuneessa rasvaseoksessa paistetaan pinnat ruispaahtoleipäviipaleisiin. Leipien päälle sivellään aiolia makua antamaan ja leivän kuivuutta poistamaan. Majoneesin päälle salaattia mauksi ja väriksi. Salaatin päälle koostetaan paksuksi kerrokseksi munakokkelimassa. Kokkeliseokseen on munien lisäksi laitettu kermaa, pippuria ja suolaa. Leivälle munakokkelin päälle nostetaan paistetut pekonit ja vielä hieman lisää majoneesia tuubista.


Leipien vahvoja makuja raikastamaan valmistetaan pirtelö. Juoma muodostuu kevytmaidosta, bulgarianjogurtista, pakastemansikoista ja sokerista. Ainesosat sauvasekoittimella sekaisin ja juomat laseihin. Tuloksena kauniin vaaleanpunainen, raikastava ja täyteläinen juoma.

Aamupalan jälkiruoaksi valmistetaan maitokahvit. Mutteripannuun espressokahvia ja keittolevylle valmistumaan. Samalla maitoa lämmitetään keittokattilassa, jotta juomasta saadaan riittävän lämmin. Maidon kanssa pitää olla varovainen, ettei se ala keittymään. Silloin maitoon tulee keittyneen maidon maku, mikä ei ole tavoiteltavaa. Latet siirrytään nauttimaan ruokapöydän ääreltä pehmeämmille olohuoneen sohville. Treenin jälkeen espressokahvin aromit virkistävät mukavasti väsymyksen hiljalleen hiipiessä puseroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti